Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Betétdíjas rendszer

Betétdíjas rendszer 2024. július 1-től:

A körforgás megvalósítása érdekében kulcsfontosságú a palackok visszagyűjtése, hiszen csak annyit tudunk újrahasznosítani, amennyit visszajuttatunk a gyártásba. A betétdíjas rendszerben a PET-palackokat – a visszaváltható üvegekhez hasonlóan – nem dobjuk ki, hanem eljuttatjuk az üzletekben található gyűjtőpontokra. Betétdíjas rendszer (más néven DRS) a termék vásárlása során a fogyasztó nemcsak a termék árát fizeti meg, hanem egy fix betétdíjat is, amelyet a csomagolás visszaváltásakor visszakap.

A visszagyűjtés minden eldobható csomagolású italra vonatkozik. Például 0,1 - 3 literes PET palackok, alumínium dobozok, üvegek. (Nem tartoznak ide a tejtermékeket tartalmazó PET palackok, mivel újrahasznosításuk más technológiát igényel.)

A palackok visszaváltásra a 400 m²-nél nagyobb üzletek automatáiban lesz lehetőség.
A betétdíj egységes lesz: 50 Ft/db üvegpalack, műanyag palack vagy doboz.

A csomagolás a visszaváltási rendszer szimbólumával (50 Ft újrahasznosítási nyilakkal), a "Vigyél vissza" szöveggel és egy speciális vonalkóddal lesz megjelölve.

Nem összenyomva, mindig ép címkével kell visszavinni a terméket!

A visszaváltási betétdíj, 2024. július 1-től minden, a rendeletben meghatározott italra külön soron kerül felszámolásra.

Az új DRS-rendszer miatt számos, a DDP.hu Irodaszer Kft. által forgalmazott italtermék új cikkszámot kap. 

Cégünk nem rendelkezik legalább 400 m²-es eladótérrel, így automata gyűjtő-készülékekkel sem, a Kormányrendelet csak a 400 m² feletti eladóterű üzleteket vonta be a kötelező betétdíj-visszaváltási rendszerbe.

A DDP.hu Irodaszer Kft. az üres palackokat és dobozokat nem gyűjti, nem szállítja vissza Partnereitől és a betétdíjat sem tudja megtéríteni.